Elektrisch

Hardware engineering

Het ontwerp van o.a. elektrische schema's en de installatie van elektrische componenten/systemen, wordt uitgevoerd door hardware engineers. Onze hardware engineers onderscheiden zich in hun opgedane kennis door praktijkervaring, daardoor kunnen zij optimale elektrotechnische installaties ontwerpen gericht op de aansturing en samenwerking tussen verschillende elektrische componenten/systemen.

Voor het installeren van elektrotechnische installaties heeft Kuijpers ProjectServe de benodigde kennis van de meest recente normen om hygiënisch en verantwoord werk op te leveren. Onze hardware engineers hebben naast hun brede kennis in hardware engineering ook kennis van software aansturing waardoor zij goed kunnen ondersteunen bij het in bedrijf stellen van een installatie. De elektrotechnische schema’s worden ontworpen in de programma’s AutoCAD en E-plan, waarvan de laatste een brede database bezit die de vele beschikbare componenten en systemen van leveranciers ondersteund.


Instrument IOlist Symbol Description Functional purpose DI DO AI AO MCC
LSH 01.01
DI
Tag Address MCC
LSL 01.01
DI
Tag Address MCC


Pump IOlist Symbol Description Functional purpose DI DO AI AO MCC
DO
DI
DI
Tag Address MCC

Automatisering

Program logic: Ladder Diagram T01:Waste Tank IDLE STEP[2] T01: When Start Conditions are OK continue sequence IDLE StartConditionsOK T02:Request EMPTYING T03:Request EMPTYING T01:Wast Tank next step EMPTYING MOV source 2 Dest next STEP[5] Program STEPS (000) REST (001) CHECK EQUIPMENT (002) IDLE (003) FILL (004) FILL / EMPTY (005) EMPTY

Software engineering

De automatisering van een installatie/systeem, wordt gerealiseerd door software engineers. Voor de programmering van PLC/HMI/SCADA bezitten onze software engineers kennis van veel gebruikte applicaties/systemen zoals Rockwell/Studio 5000 van Allen bradley, Siemens, Beckhoff en MES. Naast het programmeren en in bedrijfstellen van een installatie, bied Kuijpers ProjectServe ook de mogelijkheid om een gehele database/systeem op te zetten en te koppelen.

De ISA 88 standaard wordt als basis gebruikt voor de software en de opbouw van de tagnummering, hierdoor is de geschreven software geordend en werkbaar. Op het gebied van automatisering verlegt Kuijpers ProjectServe bestaande grenzen, door de Smart Industry 4.0 trend toe te passen en gegevensuitwisseling mogelijk te maken om doorlooptijd/kwaliteit/continuïteit & de efficiëntie van huidige systemen/installaties te verbeteren.

Lees meer over het koppelen van systemen